vinterlandet
vinterlandet profilbild

Välkommen till Vinterlandet

Vi skapade den här sidan hösten 2021 av den enkla anledningen att vi älskar att åka skidor, både utför- och längd.

Målet är att skapa ett vinterland av inspiration, tips och guider. Vi vill helt enkelt få fler att upptäcka hur kul skidåkning är och hur bra skidåkning vi faktiskt har här hemma i Sverige!

Vi själva åker så mycket vi kan och målet för skidsäsongen 2022/2023 är att få in minst 90 skiddagar.

Vilka är Vinterlandet?

Vinterlandet drivs av två personer som älskar vintern. Vi har åkt skidor i större delen av våra liv, även om det är de senaste åren det blivit riktigt mycket av det.

Tidigare i livet var det någon vecka på sport- och påsklov, men nu när vi bor nära fjällen kör vi fler gånger i veckan, hela säsongen.

Vi åker både skidor- och snowboard och har det senaste året även fastnat för längdskidåkning. Nu har vi mycket mer tid för allt och målet är att utveckla våra skills när det gäller längdskidåkningen ännu mer framöver.

Varför startade vi Vinterlandet?

Den här sidan startade vi för att främst inspirera till skidåkning, men även för att det ska vara enkelt att hitta tips och råd kring skidåkning.

Vi är absolut inte experter på allt men vi lär oss varje dag. När vi lär oss något nytt skriver vi om det och förhoppningsvis kan det hjälpa någon annan som undrar samma sak som vi själva just då gjorde.

Eftersom vi åker så pass mycket använder vi ju en del prylar och även där kommer vi dela med oss av tips och råd från våra egna erfarenheter.

Vad är målet med Vinterlandet?

Målet är att sidan ska växa med tiden och om några år bli en mer eller mindre komplett guide, framförallt om du är ny i sporten. Vi vill ha en guide över Sveriges skidspår och skidorter, men även vad man ska tänka på kring kläder och utrustning.

Så länge vi tycker det är roligt att utveckla sidan kommer vi att fortsätta – och just nu tycket vi det är jätteroligt!

Vi hoppas att du kommer få användning av vinterlandet – tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över!

Kontakta oss

Vår hemmaspot – Åre! ❤😍 Förra året blev det över 90 dagar i pisten! Säsongen 2022/2023 har tyvärr startat med lite mindre snö, men vi ska kämpa för att nå 90 dagar även i år! 😀⛷