Julklapp till Skidåkare (13 Bra Presenter till Skidåkaren)

Ska du köpa julkapp till en riktig skidfantanst men vet inte riktigt vad som kommer uppskattas. Och vad som kan vara bra-att-ha prylar för en skidåkare. Det ska vi hjälp dig med i det här inlägg.

Vi kommer ge de bästa julklappstipsen som inte är beroende av någon storlek och saker där du bör ha lite koll på storleken. Vi kommer även ge tips på både billiga och dyrare julklappar för att passa alla plånböcker.

Bra julklappar att ge till en skidåkare är termos, pjäxbag, snabbvalla för plusgrader, handvärmare, skidryggsäck, underställ i merinoull, skidhandskar, skidstrumpor, fleecetröja, skidjacka och actionkamera.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth, Outdoorexperten och Skistart

1. Termos

julklapp till en skidåkare

En termos är något som kommer uppskattas av kompisen eller familjemedlemmen som åker skidor. Med en termos kan de ta med sig kaffe, varm choklad eller annat gott som värmer ute i skidbacken.

Är det något vi skidåkare uppskattar är det att vara ute i naturen och att enkel kunna värma sig med någon god dryck.

Termos är ett säkert kort att ge bort och inte speciellt dyrt, dessutom slipper du ha koll på storlekar som du måste ha när du köper kläder.

Tips på en bra termos är Thermos Light & Compact.

2. Pjäxbag

pjäxbag skidåkare

En annan grym julklapp att ge bort som inte kräver att du har koll på olika storlekar är en pjäxbag.

Med en pjäxbag kan kompisen förvara sina pjäxor på ett bra sätt, det blir även lättare att resa med en pjäxbag. Förutom att få plats med pjäxor finns oftast ett till fack där de kan förvara skidhandskar och skidglasögon.

Våran favorit är Salomon Orginal Gearbag. Det är en bag med stor öppning bak som gör att man lätt får in pjäxorna samtidigt som man kan ställa sig med fötterna på locket. Vilket gör bytet mellan pjäxor och skor smidigt.

3. Snabbvalla för plusgrader

snabbvalla för plusgradeer

En billigare julklapp att ge bort för dig med budget är att ge bort snabbvalla för plusgrader.

Har du en polare som ofta klagar på dåligt glid? Eller någon som aldrig har vallat? Ge bort en snabbvalla för varmt väder.

Det är ofta man får sämre glid vid plusgrader och blötsnö. Sällan när det är kallt och minusgrader. Därför ska du välja att ge bort snabbvalla för plusgrader. Lösa ett problem för kompisen eller för någon som aldrig vallat tidigare.

Tips på bra snabbvalla för plusgrader är Swix flytande glidvalla.

4. Handvärmare

handvärmare för skidbacken

Handvärmare är också ett budget alternativ till julklapp. Perfekt att ge bort till den frusna kompisen som garanterat kommer uppskatta den här julklappen.

Handvärmare är en engångsprodukt så ett tips är att köpa några förpackningar.

När handvärmare plockas ur sin förpackning och kommer i kontakt med luft sätter en värmeprocess i gång som håller upp till 8-10 timmar. Handvärmaren kramar man sedan om i handsken.

Tips på bra handvärmare Hothands.

5. Skidryggsäck

skidryggsäck till skidåkare

En dyrare julklapp att ge bort är en skidryggsäck, här slipper du också ha koll på klädstorlekar men det är bra om du har lite koll på hur många liter ryggsäcken rymmer.

En ryggsäck för skidåkning ska rymma matsäck och extra klädet. Så en bra storlek på ryggsäck är mellan 20-26L. Skidryggsäck gör det smidigt att ta med matsäck och extra kläder i skidbacken!

Till skillnad från en vanlig ryggsäck sitter en ryggsäck för skidåkning bättre på ryggen. Den sitter bekvämt utan att förflytta sig, de är även mer slittåliga och har smarta fack som gör saker lättillgängliga.

Tips på en bra skidryggsäck är Osprey Kresta 20.

6. Underställ i merinoull

merinoull underställ set

En julklapp som alltid kommer vara omtyckt hos den som åker skidor är ett underställ, speciellt i merinoull. Underställ i merinoull kommer hålla kompisen varm och torr i skidbacken.

För att köpa underställ behöver du ha koll på storlek. Storleken på underställ i merinoull är samma som på övriga kläder. Gå efter vad personen har för storlek på sina tröjor. Eller fråga någon som vet.

Skillnaden på ett underställ i merinoull och syntet är att merinoull värmer mycket bättre än vad syntet gör och värme är något som uppskattas speciellt kalla dagar.

Dessutom transporterar merinoull bort fukt från kroppen bra vilket gör att man inte behöver tvätta det så ofta då det inte luktar illa utan håller sig fräscht länge.

Tips på ett bra underställs set i merinoull för både dam och herr är Urberg Selje Merino-Bambu Set Men’s och Urberg Selje Merino-Bambu Set Women’s.

7. Skidhandskar

skidhandskar hestra

Skidhandskar i bra kvalité är aldrig fel att få. Att köpa skidhandskar av kvalité är oftast lite dyrare och sällan något man kanske unnar sig själv, därför är det extra kul att få det.

Ett par billigare handskar står sällan emot väte och håller inte händerna varma lika bra som skidhandskar med ett Gore-Tex membran.

Hestra är ett populärt och omtyckt märke på skidhandskar. Ett par grymma och värmande skidhandskar går alltid hem hos den som åker skidor!

Tips på ett par grymma handaskar är Hestra GORE-TEX Preform Mittens.

8. Skidstrumpor

skidstrumpor merinoull julklapp

Ännu ett budget tips på julklapp är att ge till kompisen som åker mycket skidor är ett par skidstrumpor. Ett par bra skidstrumporna är en blandning av merinoull och syntet.

Merinoullen gör att fötterna håller sig varma och torra. Viket i sin tur gör att strumporna sällan börjar lukta illa.

Synten i strumporna gör de mer elastiska och inte så stela att få av och på, som det annars kan vara med ren ull.

Tips på ett par värmande skidstrumpor är Seger Alpine Plus Protection.

9. Skidglasögon (Goggels)

skidglasögon goggels

Skidglasögon är även det en bra julklapp att ge bort men kan vara lite känsligt då det ska passa bra till hjälmen och personens ansikte.

Tips! Skriv på ett kort att du ska swisha en summa som ska gå till just ett par skidglasögon. Slå in kortet i ett paket. Genom att gör så kan din kompis eller familjemedlem själv välja vilka skidglasögon hen vill ha.

Du kan också fråga personen om vilka skidglasögon de gillar för att köpa rätt.

Skidglasögon (goggels) skyddar inte bara mot solljus utan även mot kyla, vind och kvistar om personen åker offpist.

Scott Shield är ett par schysta skidglasögon som finns i olika färger på linsen.

10. Fleecetröja

fleece tröja skidåkning

Ge bort en värmande julklapp som en fleecetröja. En fleecetröja är perfekt att använda som mellanlagar för extra värme i skidbacken.

En fleecetröja fungera som ett isolerande plagg i skidåkningen och är det lager man tar på sig efter underställs-tröjan. Här behöver du ha veta storleken personen har.

Fleecetröjor finns i olika prisklasser och passar de flesta plånböcker. En fleecetröja fungerar även utmärkt att ha på sig hemma och mysa i och kan användas i flera andra uteaktiviteter eftersom det är ett funktionellt plagg.

Tips på prisvärd och skön fleecetröja är Hellner Men’s Piritsa Fleece och Hellner Women’s Piritsa Fleece.

11. Skidjacka

En lyxigare julkapp att ge bort är en skidjacka. Det här är en dyrare julklapp och här är det bra om du vet vad familjemedlemmen önskar sig så det inte blir fel. Den ska passa och gå ihop med övriga skidkläder.

Vet du inte vad det är för jacka men vill ändå ge bort en dyrare julklapp kan du göra som vi nämt innan, gör ett kort där du skriver att du ska swisha för en skidjacka.

Personen kan då själv välja vilken jacka den vill ha i den prisklassen du gett eller nämn att det är ett bidrag till en skidjacka.

12. Actionkamera

En annan dyrare julklapp att ge är en actionkamera. Vi som åker skidor älskar att filma våra skidäventyr. Därför finns inget bättre än en actionkamera som kan fånga de ögonblicken.

En actionkamera är liten och tålig. Kameran kan fästas på både hjälmen eller på bröstet så har man händerna fria och kan filma och åka skidor samtidigt.

Kameran filmar även i wide vilket gör att mycket av omgivningen kommer med och dessutom finns en anti-skak funktion som gör det behagligare att kolla på filmen i efterhand.

Helt enkelt en lite lyxigare julklapp att ge bort.

13. Pressentkort

Känner du fortfarande att du inte vet vad du ska köpa i julkapp till en skidåkare. Då funkar alltid ett presentkort på en friluftsbutik där skidprylar och kläder finns.

Vi skulle rekommendera att köpa ett presentkort på en nätbutik då de har ett stort utbud på kläder och olika saker som kan behövas i skidbacken.

Då kan kompisen själv välja det den behöver och vill ha.

Kolla öppet köp vid julklappar

Vissa julklappar som kräver att du har koll på storlekar som underställ, handskar, skidstrumpor och andra klädesplagg kan ibland bli fel. Därför är det viktigt att du har kolla på butikens öppetköp.

Nätbutiker brukar ofta ha ett längre öppetköp under jul. Så spara paketet och retursedlar till efter jul så du vet om dina julklappar passade. Du kan då enkelt skicka tillbaka eller byta storlek om det vart fel.

bra julklappar till skidåkaren

Sammanfattning – Julklapp till skidåkaren

 • Termos
 • Pjäxbag
 • Snabbvalla för plusgrader
 • Handvärmare
 • Skidryggsäck
 • Underställ i merinoull
 • Skidhandskar
 • Skidstrumpor
 • Skidglasögon
 • Fleecetröja
 • Skidjacka
 • Actionkamera
 • Presentkort i friluftsbutik

Hoppas du fått hjälp med lite tips på julklappar! 🙂

Lämna en kommentar