Skidanläggning med bad (9 skidorter med pool)

Ibland kan det vara skönt att bryta av med lite bad mellan skiddagarna och oftast ligger badanläggningarna i anslutning till skidbacken. På vissa skidorter finns äventyrsbad som är riktigt populärt hos barnen.

Är det något vi gillar efter en heldag i skidbacken är det att basta eller att kliva ner i ett bubbelbad som mjukar upp spända muskler.

De skidanläggningar som erbjuder bad och relax är Åre, Sälen, Idre fjäll, Vemdalen, Stöten, Järvsö, Ramundberget, Hassela Ski Resort och Trysil(Norge).

1. Åre

Åre är inte bara en av Sveriges bästa skidorter. I Åre finns det flera olika pooler att bada i som ligger i Åre by, Björnen och i Rödkullen. Det finns pooler för motionssim, strömmande äventyrspooler och rutschkanor.

Du kan också bada i varma bubbelpooler och i vedeldad utomhusbad. Det finns verkligen något för alla att välja på och är ett perfekt avbryt i skidåkningen.

Holiday Club

På andra sidan järnvägsspåret i Åre by ligget Holiday Club. Här finns motionsbassäng, mindre pooler för barn, bubbelpool, äventyrspooler och vattenfall. Här kan du också åka rutschkana.

Förutom en massa bad och pooler kan du även basta och boka spabehandlingar här.

Något vi gillar när vi besökt Holiday Club är att bada i isvaken som ligger utanför i Åresjön. Efter ett iskallt dopp är det skönt att värma sig i bastun.

Copperhill

Högst upp i Björnen ligger Copperhill Mountain Lodge. Här kan du bada i avkopplande pooler med utsikt över Åreskutan. Copperhill är ett lite lyxigare ställe att bada och koppla av på.

Här finns två inomhuspooler, en utomhuspool och bastu.

Du kan även hyra privat spaavdelning om ni är ett kompisgäng eller om du bara vill vara i fred. Här kan du även boka olika spabehandlingar för extra avkoppling.

Björnen är ett av de barnvänligaste skidområdena vilket gör det till en perfekt utgångspunkt om du har barn och vill bo lite lyxigare med tillgång till bad vid boendet.

Buustamon

I Rödkullen hittar du Buustamon som är ett riktigt mysigt ställe att besöka. Här kan du bada i en vedeldad badtunna utomhus. Du kan även njuta av bastu och relaxavdelningen.

Tips! Beställ in deras charkbricka, snacks och det ni vill dricka till.

Ett supermysigt avslut på en dag i skidbacken. I priset ingår även hämtning från Buustamons parkering med skoter eller bandvagn.

2. Sälen

I Sälen (Lindvallen) kan du hitta ett riktigt roligt äventyrsbad som verkligen uppskattas av både barn och vuxna.

Ett lite lugnare och mindre badhus hittar du annars i Hundfjället.

Till de olika badhusen kan du enkelt ta skidbussen, som du åker med gratis om du har ett skipass. Vilket gör det enkelt att bada även om du inte bor i Lindvallen eller i Hundfjället.

Lidvallen (Experium)

Experium som ligger i Lindvllen är ett riktigt äventyrsbad. Här kan du surfa inomhus, bada i pooler med vågor, utomhusbada, åka rutschkanor och bada i bubbelpooler.

Vill du ta det lite lugnare finns även en motionsbassäng, spabehandlingar och saunavälden där det bland annat finns ångbad, finskbastu, varm källa och isvak.

Hundfjället (Frost pool & Sauna)

På SkiStar Lodge i Hundfjället hittar du Frost pool & Sauna. Här kan du bada i varma pooler och i en utomhuspool. Även jacuzzi och bastu finns.

Vi gillar mer att bada i Hundfjället eftersom det är mycket lugnare här än i Lindvallen.

Här har du ett perfekt avslut på skidåkningen med avkopplande och värmande bad. I baren kan du köpa dryck och tilltugg.

3. Idre fjäll

pooler skidanläggningar fjällen

Besöker du Idre fjäll och vill ha ett avbrott i skidåkningen kan du besöka Aktivitetscenter som ligger mellan Idre torget och Pernilla Wiberg hotellet ett perfekt ställe för barn.

Där kan de bada, spela pingis, bowla och spela shuffelboard.

Ett lugnare ställe att bada och koppla av på finns annars på Pernilla Wiberg Hotell och passar de vuxna bättre.

Aktivitetscenter

I badhuset som ligger i Aktivitetscentret finns pooler som passar barn.

En liten plaskpool för riktigt små barn och en mindre bassäng som ligger bredvid där det finns badgrottor, mindre rutschkana och roliga figurer.

I omklädningsrummen finns bastu som du kan använda före eller efter badet. Riktigt skönt att värma sig efter en kall dag i backen.

Pernilla Wiberg Hotell

På Pernilla Wiberg Hotell kan du hitta en mer lugnare och avkopplande miljö.

Här finns en relaxavdelning med torrbastu, ångbastu, jacuzzi och kallpool. Du kan även boka olika spabehandlingar.

4. Vemdalen

Är du i Vemdalen och åker skidor kan du hitta bad både inomhus och utomhus. Här kan du bada och basta till fina fjällvyer.

Eller varför inte boka en spabehandling?

Det finns avkopplande helkroppsmassage, ansiktsbehandlingar, fotbehandlingar men också massage anpassat för barn mellan 6-12 år.

Storhogna Högfjällshotell

Storhogna Högfjällshotell har vunnit flera priser för att vara det bästa spahotellet. Här finns pooler, bubbelpool och bastu med fjällutsikt.

Även en avslappningspool med en kallvattenzon finns. Har du spända muskler efter en dag i skidbacken ska testa deras Norrskens Stensmassage.

Fjällvistet

Är ni ett större sällskap eller vill vara för er själva ska ni boka Fjällvistet som ligger mittemot Storhogna Fjällhotell.

Här finns en vedeldad bastu, varm bubbelpool och en iskall källa. Här får ni ett perfekt avslut efter en dag i backen.

5. Stöten

bad på skidanläggningar

Stöten som ligger längst bort i Sälenfjället erbjuder bad för både barn och vuxna. Även här kan du beställa olika spabehandlingar.

En speciell behandling vi kan rekommendera efter en dag i skidbacken är Spa-pjäxan. En behandling för trötta skidfötter som mjukgör och sätter igång blodcirkulationen.

Om du också gillar långa skidbackar är Stöten ett perfekt val eftersom en av Sveriges längsta nedfarter ligger här.

Vattufjäll

Här på Vattufjäll som ligger i Stöten finns det värmande bubbelpooler och en bassäng för barnen att leka i.

Det finns även en bastu och ett café i anslutning till badet där du kan köpa fika, godis eller något gott att dricka.

6. Järvsö

På andra sidan vägen av skidbacken ligger Järvsöbad. Hit är det värt att göra ett besök om du vill rå om dig lite extra och ta en paus i skidåkningen.

Den här skidanläggningen ligger även nära Stockholm så det passar perfekt att åka hit över helgen om du vill åka skidor och bada i pooler.

Järvsöbaden

Här på Järvsöbaden har en gammal potatiskällare gjorts om till ett kallbad, här polar vattnet från deras egna kallkälla i Öjeberget.

Det är en temperatur på 4-8 grader. Förutom kallbadet finns också en torrbastu, ångbastu, utomhuspool och en jacuzzi.

7. Ramundberget

I Ramundberget kan du förutom åka skidor och vistas i en vacker fjällmiljö även simma och bada bastu.

Ibland kan det vara skönt att bryta av med något annat från skidåkningen. Ramundberget ligger cirka 2mil från Funäsdalen.

Hotell Fjällgården

Det är på Hotell Fjällgården i Ramundberget du kan simma i deras pool eller besöka relaxavdelning där det finns bastu och ångbastu.

Bor du på Hotell Fjällgården har du fri tillgång till poolavdelningen. Bor du inte här kan du boka tid mellan kl:9.00-14.50.

8. Hassela Ski Resort

I norra Hälsingland mellan Hudiksvall och Sundsvall ligger Hassela Ski Resort. Det är en mysig liten skidanläggning som passar för hela familjen.

Tröttnar ni på att åka skidor kan ni alltid besöka Badpalatset som ligger i huvudbyggnaden på hotellet.

Badpalatset

I Badpalatset finns en inomhuspool, bubbelpool, bastu och en poolbar där du kan beställa snacks, godis och dricka. Badpalatset passar för både vuxna och barn.

9. Trysil (Norge)

Trysil hör till Skistars skidanläggning och ligger endast 5mil från Hundfjället i Sälen.

Det är en stor skidort och här kan du avsluta skiddagarna med att gå till deras spa och relax avdelning eller leka av dig i äventyrsbadet.

Äventyrsbadet är extra poppis hos barnen men även hos vuxna.

Radisson Blu Resort (Surfer’s Bay, Alpine SPA & Relax)

Äventyrsbadet Surfer’s Bay ligger på Radisson Blu Resort och här finns det precis som namnet avslöjar en FlowRider som skapar surfmöjligheter inomhus.

Förutom att surfa finns det flera olika bassänger, bubbelpooler, pooler med vattenströmmar, klätterväggar och bastu.

Vill du hellre ta det lite lugnare och koppla av efter en dag i skidbacken ska du istället besöka Alpine Spa & Relax som ligger på samma hotell. Här finns en relaxavdelning och flera sorters bastun. Du kan också boka in spabehandlingar här.

Radisson Blu Mountain Resort & Residences (Kulpen SPA)

Ett annat ställe du kan besöka i Trysil för avkoppling och bad är till Kulpen spa. Här kan du njuta av flera spabehandlingar, pooler, bastu och relaxavdelning.

Även en poolbar finns där du kan köpa snacks, dricka och smoothies.


Ingår bad i skipass?

Nej det gör det inte. Det är en inträdes kostnad du betalar separat.

Ligger baden på hotell kan det ibland ingå i hotellpriset för hotellgäster. Är du inte boende på hotellet får du betala inträda till bad och bastu.

Sammanfattning – Skidanläggningar med bad

  • Åre
  • Sälen
  • Idre Fjäll
  • Vemdalen
  • Stöten
  • Järvsö
  • Ramundberget
  • Hassela Ski Resort
  • Trysil

Lämna en kommentar